Categorii feminine

In cadrul concursurilor oraganizate de INBA, exista mai multe categorii feminine, diferentiate prin muscularitate, inaltime, varsta. De asemenea, se ofera posibilitatea persoanelor cu dizabilitati fizice, sa urce pe scena si sa concureze intr-o categorie special conceputa, precum si sportivelor cu tatuaje. Toate categoriile sunt foarte spectaculoase si menite sa respecte esenta INBA – NATURAL.

  • FITNESS COPII
   Criterii evaluare:
   Scopul categoriei fitness copii este de a îmbunătăți abilitățile generale și condiția fizică generală, de a dezvolta o postură bună și forța, menținând un stil de viață sănătos, oferindu-le copiilor oportunitatea de a-și arăta talentul în fața publicului. Această categorie trebuie să includă o varietate de activități fizice. Scopul este de a prezenta un program de dans aerobic veritabil, cu elemente statice și dinamice. Programul trebuie să conțină anumite elemente de flexibilitate, forță și acrobație. Nu este de dorit ca programul să conțină numai elemente de gimnastică, fără o coregrafie. Concurenții trebuie să comunice cu publicul prin gestică sau expresii faciale. Accentul se pune pe partea tehnică a programului și pe o bună postură. Îmbrăcămintea și încălțămintea trebuie să fie de bun gust și inventivă în același timp, bijuteriile nu sunt permise. Durata programului de dans aerobic ar trebui să fie cuprinsă între 1:30 și 1:45 minute.
  • MISS PHYSIQUE
   Criterii evaluare:
   Această categorie este puțin diferită de categoria bodybuilding pentru femei. Concurentele trebuie să aibă puțină grăsime corporală, separare, simetrie și definire a mușchilor; armonie reciprocă a grupelor individuale de mușchi și masă musculară, însă cu o siluetă atletică. Trebuie notat că aceasta nu este o categorie bodybuilding, prin urmare orice extreme vor fi evaluate cu un scor mai mic. Impresia generală și prezentarea concurentelor trebuie să fie plăcută, energică, trebuie să emane forță și plăcere. De asemenea, se evaluează starea pielii, de ex.: culoarea, strălucirea, de asemenea tipul și curățenia costumului de baie. Bikini nu vor fi de tip tanga și trebuie să acopere aproximativ 1/3 din fesieri și întreaga parte din față. Nu trebuie să uitați de tunsoare, iar expresia facială trebuie să fie adecvată în timp ce pozați.
  • FITNESS FIGURE
   Criterii evaluare:
   Această categorie se adresează atletelor avansate. În categoria fitness figure, accentul se pune pe estetică și frumusețe, combinate cu un caracter sportiv. Evaluarea se axează pe simetrie și armonie între grupele individuale de mușchi, cu posibilitatea ca acestea să fie definite clar, și sex-appeal. Atenție - aici nu este vorba de bodybuilding. O siluetă prea musculoasă sau conturată necorespunzător va fi penalizată. Impresia generală trebuie să fie plăcută, trebuie să emane forță și plăcere. Categoria Fitness Figure nu conține program liber.
  • SPORT MODEL
   Criterii evaluare:
   Această categorie se adresează concurentelor cu o siluetă echilibrată, simetric dezvoltată, și cu o dezvoltare corespunzătoare a mușchilor. În cadrul acestei categorii se pune accentul pe aspectul fizic, pe echilibru, simetrie, prezentare pe scenă, carismă și frumusețe feminină generală. Concurentele trebuie să fie fotogenice, cu un grad redus de separare a mușchilor, definire și masă. O siluetă considerată prea musculoasă va fi evaluată cu un scor mai mic.
  • FITNESS CLASSIC
   Criterii evaluare: 
   Această categorie se adresează concurenților cu o siluetă echilibrată și dezvoltată simetric, și cu o dezvoltare corespunzătoare a mușchilor. În Fitness Classic, accentul se pune pe estetică, flexibilitate, forță și coregrafie a programului de dans aerobic. Muscularitatea, vascularitatea, mușchi conturați și masă musculară fără grăsime subcutanată nu sunt acceptate în categoria fitness și, prin urmare, astfel de concurenți vor fi evaluați cu un scor mai mic.
  • FITNESS BIKINI
   Criterii evaluare:
   Această categorie se adresează sportivelor de sex feminin. Se axează în principal pe proporționalitatea și simetria corpului competitoarelor (echilibru între partea de sus și cea de jos a corpului). Nu se pune accent pe separarea grupelor individuale de mușchi, masă musculară și definire. Întoarcerile și pozițiile obligatorii trebuie să aibă caracter de modeling, relaxat, fără a încorda mușchii. Întregul corp trebuie să aibă un aspect echilibrat și armonios în mod natural. Competitoarea trebuie să emane atracție fizică, încredere în sine, farmec și sex appeal. Competitoarea va avea o postură bună, un aspect adecvat al pielii, coafură, machiaj și accesorii corespunzătoare.
  • FITNESS BIKINI MAMA`S
   Concurentele din aceasta categorie trebuie sa aiba intre 1 si 5 ani de la nastere.
   Division 1 – 1 an de la nastere
   Division 2 – 2 ani de la nastere
   Division 3 – 3 ani de la nastere (organizatorul concursului va hotara formarea si repartizarea categoriei).
   Această categorie se adresează sportivelor de sex feminin. Se axează în principal pe proporționalitatea și simetria corpului competitoarelor (echilibru între partea de sus și cea de jos a corpului). Nu se pune accent pe separarea grupelor individuale de mușchi, masă musculară și definire. Întoarcerile și pozițiile obligatorii trebuie să aibă caracter de modeling, relaxat, fără a încorda mușchii. Întregul corp trebuie să aibă un aspect echilibrat și armonios în mod natural. Competitoarea trebuie să emane atracție fizică, încredere în sine, farmec și sex appeal. Competitoarea va avea o postură bună, un aspect adecvat al pielii, coafură, machiaj și accesorii corespunzătoare.
  • INBA ANGELS
   Costumație necesară
   Costum din două piese - aripi de înger
   Criterii de evaluare
   Jurații vor căuta o combinație între următoarele obiective:
   Costumație INBA Angels: având la bază bikini, (fără String) costumul poate fi asemănător cu cel al unui înger (aripi) sau cu un costum de tip Showgirl Las Vegas, cu pene și volănașe, tull, paiete, diamante, orice este feminin și ce concurenta a visat mereu să poarte, sclipiciul și opulența sunt cheia.
   Criteriile de evaluare se bazează pe prezentare, individualitate și sex appeal. Concurentele trebuie sa fie in formă fizică buna. Intregul corp trebuie sa aiba un aspect echilibrat si armonios, cu musculatura tonifiată și sa prezinte un oarecare grad de definire (mușchi abdominali atletici vizibili, fesieri vizibili) .
   Concurentele vor efectua sferturi de întoarceri spre dreapta, la ordin.
  • NATURAL BODYBUILDING – PERSOANE CU DIZABILITATI 
   Criterii evaluare:
   Se evaluează: simetria, musculatura și definirea ( nu extremă, care ar putea arăta prea conturat), impresia generală și prezentarea. Impresia generală și prezentarea unui atlet trebuie să fie plăcută, energică, trebuie să emane forță și plăcere. De asemenea, este evaluată starea pielii.
  • INK/ TATTOO DIVISION
   Îmbrăcăminte - Concurentele de la această categorie vor purta costume bikini în două piese, de orice culoare, fără tanga, trebuie să acopere aproximativ 1/3 din fese și partea din față integral. Bikini vor reprezenta simțul modei și stilul.
   Încălțăminte - tocuri înalte (Grosimea platformei nu trebuie să depășească 50 mm. Înălțimea tocurilor nu trebuie să depășească 150 mm).
   Culoarea pielii - se recomandă folosirea produselor Jan Tana sau Pro Tan sau orice alt spray autobronzant.
   Criterii de evaluare:
   Juriul va urmari urmatoarele:
   Sportivele vor trebui sa aiba tatuaje vizibile si cat mai artistic lucrate.
   Pozare si impresia generala: Se pune accent pe siguranta de sine a concurentei la prezentarea pe scena, ingrijirea generala a corpului, personalitate.
   Simetrie/Proportii- Întregul corp trebuie să aibă un aspect echilibrat și armonios în mod natural. Competitoarea trebuie să emane atracție fizică, încredere în sine, farmec și sex appeal. Competitoarea va avea o postură bună, un aspect adecvat al pielii, coafură, machiaj și accesorii corespunzătoare. In mod optional sportivele pot spune despre semnificatia tatuajelor.
  • PERECHI MIXT – NATURAL BODYBUILDING 
   Criterii de evaluare:
   Se evaluează: simetria siluetelor, armonia reciprocă a grupelor musculare și musculatura, definirea ( nu extremă, care ar putea arăta prea conturată). Impresia generală și performanța unei perechi trebuie să fie agreabilă și energică, trebuie să emane forță și plăcerea de a concura. De asemenea, se evaluează interacțiunea cuplului. Evaluarea programului liber se axează pe forma fiecărui atlet, pe coregrafie, interacțiunea cuplului și creativitate.
   Această categorie se adresează concurenților din categoriile pentru bărbați, cum ar fi Natural bodybuilding iar pentru femei, din categoriile Fitness model sau Ms. Physique.